Instagram chce zabránit uživatelům ve sdílení svých příspěvků v Příbězích

aplikace

Instagram možná uvede zásadní změnu fungování jeho Příběhů. Neumožní v nich sdílet příspěvky už publikované v profilu.

Jak uvádí magazín The Verge, někteří uživatelé Instagramu již dostali oznámení o nadcházející změně, která jim zakáže možnost sdílení příspěvku publikovaném na profilu v novém Příběhu. Společnost to omlouvá tím, že někteří lidé neradi vidí stejný obsah dvakrát – jednou na domovské stránce a podruhé právě i v Příbězích. Navíc zmiňuje, že Příběhy byly vytvořeny pro jiný účel než jen repostování příspěvků.

Uživatelům, které o této změně Instagram již informoval, se v aplikaci zobrazil banner, který je o nemožnosti sdílení příspěvků v Příbězích informuje. Tato „novinka“ je však zatím pouze ve fázi testování, a to jen ve vybraných regionech. Zároveň prý zatím neexistuje žádný plán, kdy by měla být uvedena v platnost. 

Nejen Příběhy, Instagram mění i jinde 

Nejsou to ale jediné novinky, které se u Instagramu dějí. Samozřejmě tím narážíme na změnu designu a řazení záložek s přesunutím komponování nového příspěvku. V dolní liště tak přibyly Reels, což má být jistá obdoba smyslu sítě TikTok. Ohledně nich nicméně Instagram nabádá své uživatele, aby do nich obsah z TikToku nenahrávali a snažili se pořizovat originální obsah. Proč? Protože by se opět jednalo o duplikování obsahu jako v případě příběhů. 

Instagram ale také zavádí funkci dvojitého mazání příspěvků. Po jejich odstranění se vám totiž přesunou jen do koše, odkud zmizí až po 30 dnech, tedy podobně jako to dělá aplikace Fotky. Společnost toto zdůvodňuje tím, že pokud váš účet napadne hacker a příspěvky vám smaže, budete je poté moci obnovit. K tomu je totiž potřeba ještě dodatečná autorizace (stejně jako k samotnému vysypání koše).